Research

Current research

Momenteel werk ik aan allerlei ziekten en plagen die deĀ Solanaceae familie lasting vallen. Belangrijke gewassen uit de Solanaceae familie zijn tomaat, paprika en aubergine. Naast fytopathologisch onderzoek houd ik mij graag bezig met statistiek en programeren.

Postdoc

Ik heb mijn postdoctoraal onderzoek gedaan aan de universiteit van Chicago. Hierin keek ik naar de evolutie van resistentie genen, en hoe de aan- of afwezigheid van deze genen in planten populaties van invloed is op de microbioom composities van die plant populaties. Ik bestudeerde hiervoor verschillende planten populaties uit de Franse Pyreneen van de zandraket (Arabidopsis thaliana) en twee verwante soorten.

PhD onderzoek

Mijn PhD onderzoek deed ik aan de universiteit van Wageningen. Tijdens dit onderzoek keek ik naar resistentie tegen het plaag insect trips. Dit deed ik wederom op de zandraket. Ik maakte met collega’s een automatisch video tracking systeem waarin we het gedrag van trips op blad materiaal goed konden volgen. Dit systeem gebruikte ik om 350 verschillende zandraketten te testen voor hun resistentie tegen trips. Vervolgens heb ik deze data gekoppeld aan de genetische verschillen tussen deze planten, om te achterhalen welke genen betrokken zijn bij trips resistentie. Ik vond onder anderen dat mosterdbommen (glucosinolaten) een mogelijke rol kunnen spelen. Dit zijn de stofjes die je duidelijk proeft als je mosterd of wasabi eet.